Hamburgers & Wijn Vol. 6

Ik ben zo iemand die een lijst heeft van restaurants waar ik wel eens zou willen eten. Dit kunnen culinaire hotspots zijn, sterren restaurants, toffe streetfood spots óf hamburger restaurants. Een goede hamburger is nou eenmaal iets wat mijn hart sneller doet kloppen. Een hamburger restaurant wat (heel) hoog op mijn lijst stond is Diego’s uit Rotterdam. Laatst ben ik er ein-de-lijk geweest, en damn, dat viel niet tegen.

The Place

Diego’s dus. Het restaurant bevindt zich sinds februari 2019 onderin het Nieuwe Luxor op de Kop van Zuid in Rotterdam, en is opgezet door chef Diego Buik. Een chef die zijn culinaire talenten volledig aan, zijn liefde; de hamburger heeft geschonken.

Na twee jaar als sous-chef in het Londense Soho House te hebben gewerkt werd het tijd om iets met deze liefde te gaan doen en heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van hamburgers. Dit heeft er zelfs toe geleid dat hij een heus Guinnessbook of Records-record op zijn naam heeft staan voor duurste hamburger te wereld (een burger van €2050,-), en dus zijn eigen burger restaurant.

Bij Diego’s is er geen groot menu met 43 verschillende hamburgers, en dat vind ik persoonlijk ook wel prettig, aangezien ik van nature in het bezit ben van een behoorlijke aanleg voor keuzestress. Er is keuze tussen 5 verschillende burgers waarvan er een vegan is. Je kan al deze burgers overigens wel op pimpen door middel van extra kaas, bacon, een extra burgerpatty etc.

Diego’s

Posthumalaan 3

3072 AG Rotterdam

www.diegosburgers.nl

The Burger

Ik ging deze keer – want ik ga sowieso nog wel een (paar) keer terug – voor de Bugle Burger. Een burger van 30 dagen dry aged brisket op een brioche broodje met cheddar, rode ui, BBQ sauce én Bugles! Hoe geniaal, mijn favo chips combineren met een burger. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijg je er nog een cheesedip bij ook. WINNING!

The Wine

En daar is dan weer de vraag; wat voor wijn zou je bij zo’n bazen burger drinken? Als ik de burger ontleed kom ik veel kaas tegen. Cheddar, nacho cheese Bugles, kaasdip. Het is kaas wat een behoorlijke hoofdrol heeft en daar wil ik rekening mee houden. Natuurlijk is er ook een hoofdrol voor het vlees. Het is mooi vlees, en dat verdient een mooie wijn.

Ik wil hoe dan ook wat zuren tegenover de kaas zetten en ik wil een fruitige, sappige wijn om alles een beetje in balans te brengen. Hoewel een fruitige witte wijn ook een optie is, ga ik voor rood. Als ik dit alles op een rijtje zet komt ik voor mezelf uit op de Beaujolais Villages van Les Vignerons Bel-Air.

De wijn wordt gemaakt van 100% Gamay, en Gamay is dé druif van de Beaujolias. Je zal Beaujolais wellicht vooral kennen van de Beaujolais Primeur die heel jong op de markt komt, maar de Beaujolais Villages is even andere koek.

Het is een sappige rode wijn, met fijne zuurtjes. Veel rijpe kersen, frambozen, bessen maar ook kruidige tonen en wat zwarte peper. Waar de primeur vaak heel licht is, heeft deze Beaujolais meer kracht en structuur. Tegelijkertijd is de wijn verfijnd en toegankelijk.
Alle ingrediënten zijn in deze wijn dus aanwezig om een mooi geheel te vormen met de Bugles burger van Diego’s.

Ik zeg het nog maar een keer dit is niet een wijn die bij Diego’s op het menu staat. Het is gewoon even een hypothetische wijn-spijs combi die uit mijn warrige hoofd komt. Bij Diego’s schenken ze een aantal verschillende wijnen, waaronder de Champagne van Piper-Heidsieck, die ook gewoon prima samen gaan met de burgers.

Nou op naar de volgende Burgers & Wijn, want er staan nog een aantal burger joints op m’n lijst!

Please follow and like us: