Hamburgers & Wijn Vol. 5

Ik heb laatst ein-de-lijk weer eens een hamburger – die het vermelden waard is – gegeten. Het was zo’n zondag die je half gaar op de bank doorbrengt en waarop je nergens zin in hebt. Dus ook niet om te koken. Super slecht maar gelukkig is daar dan Thuisbezorgd.nl

The place

We hadden trek in een hamburger en waar ik woon is dan het Thuisbezorgd.nl aanbod helaas niet zo groot. Op zich niet zo’n heel groot probleem, want we kunnen namelijk wel bij “De Beren” bestellen.

De Beren is in 1984 in Rotterdam begonnen als eetcafé Bruintje Beer en tegenwoordig is het uitgegroeid tot franchise keten “De Beren” die in heel Nederland te vinden is.
Bij mij vooral beroemd geworden door de spareribs met honing, de kipsaté en natuurlijk de scooterhelm met beren oren van de bezorgservice, maar ze hebben ook hamburgers en andere lekkere gerechten.

Zoals ik al zei is De Beren in heel Nederland te vinden, maar ik blijf een Rotterdammer, dus hier het adres van de vestiging in Rotterdam Centrum:

De Beren

Karel Doormanstraat 300
3012 GP Rotterdam

www.deberen.nl

The Burger

Het bezorgmenu biedt de keuze uit een zestal burgers waaronder de Berenburger en een American BBQ burger. Ik koos echter voor de 1984 burger. Een burger die in het teken staat van de opening van het allereerste Beren restaurant.
Het is een burger van rundvlees met verse sla, augurk, ui, cheddar en een pittige ketchup. En dat allemaal op een broodje natuurlijk.

The Wine

Ondanks ik thuis was en in mijn shabby joggingbroek op de bank hing, en ik heus wel wijn in huis heb, heb ik bij deze burger geen wijn gedronken. Ik weet niet meer precies waarom niet. Waarschijnlijk omdat ik de avond ervoor wél wijn had gedronken en hierbij heel erg mijn best had gedaan. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Met terugwerkende kracht heb ik verzonnen welke wijn ik eventueel had kunnen drinken bij de 1984 burger van De Beren. En dit is geworden de Les Sorts “SYCAR” van Celler Masroig uit Montsant in Spanje.

Waarom? Nou vooral omdat de pikante ketchup inderdaad pikant was. Niet extreem heet, maar genoeg om de aanwezig met elke hap te proeven. Ik hou daarvan. Maar goed, dan mag er dus wel een stevige wijn tegenaan.

De “SYCAR” is zo’n stevige wijn. Hij is gemaakt van Carignan en Syrah krijgt een houtrijping van 13 maanden op Frans eiken. Het is dus een stevige volle wijn met rijp rood fruit als bramen, cassis en kersen. Maar ook tonen van tabak, cacao en kruiden als laurier en zwarte peper. Met de lange afdronk denk ik dat deze wijn de spicy 1984 burger zeker aan kan.

Op naar de volgende “Hamburgers & Wijn” maar weer. Ik ga mijn best doen om er niet weer zo’n lange tijd over te doen. Er staat namelijk een zeker Rotterdams hamburger restaurant heel hoog op mijn lijst.

Please follow and like us: